14 november 2019

Jarenlang proces om Rechtsbijstand ten einde

Na een jarenlange procedure wederom gelijk gekregen van de rechterlijke macht. Dit keer van het hoogste college: De Raad van State.

De Raad voor Rechtsbijstand heeft een aanvraag om een toevoeging (pro deo vergoeding) van ons kantoor afgewezen omdat deze "te vroeg" zou zijn ingediend. Er kon nog niet langer op toevoeging werkzaamheden worden verricht totdat het einddossier zou worden verstrekt. Dit terwijl er bijzonder veel werk verricht moest worden en het Openbaar Ministerie weigerde om het einddossier te verstrekken. Hiermee werd de verdediging niet alleen door het OM buitenspel gezet, maar ook nog eens financieel de strop omgedaan door de Raad voor Rechtsbijtand. De rechtbank stelde mr. Van Gemert eerder al in het gelijk. De Raad voor Rechtsbijstand was het daar niet mee eens en stelde hoger beroep in. Nu is de zaak finaal beslecht door de Raad van State die mr. Van Gemert wederom in het gelijk stelde.

De geanonimiseerde uitspraak treft u hier:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RVS:2019:1714

  • strafrecht

Klanten over
Jonkers & Van Gemert

Asav

Mr. van Gemert was very quick to response to my inquiry and from that moment on he dealt my case in the most professional way. He was always available for me and made an immense effort to find the suitable way for me to approach my case.