Bel: +31 (0)20 210 33 34

Over mr. A.W. Van Gemert

Strafrecht Advocaat mr. A.W. (Noud) van Gemert

Specialisatie

  • Cybercrime
  • Zaken rondom cryptovaluta
  • Vermogensdelicten zoals witwassen

Aanpak

Mr. A.W. (Noud) van Gemert is een gedreven advocaat en een echte doorzetter. Hij staat bekend om zijn kenmerkende eigenwijze aanpak en proactieve opstelling. Mr. Van Gemert legt in strafzaken de vinger gelijk op de zere plek en schuift zijn mening niet onder stoelen of banken.

Wanneer u voor uw zaak een advocaat nodig heeft die snel handelt, een sterke mening heeft die door rechters en officieren van justitie wordt gerespecteerd, bent u bij mr. Van Gemert aan het goede adres. Vanaf het moment dat u voor het eerst contact opneemt tot aan het moment dat u in de rechtbank staat, u zal bij mr. Van Gemert altijd zeker weten dat uw zaak onder controle is.

Achtergrond

Hoewel mr. Van Gemert eigenlijk een echte bèta is, heeft hij toch gekozen voor een studie rechten.
Na voltooiing van zijn bachelor is mr. Van Gemert aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd op de werking van toestemming in het materieel strafrecht, en heeft deze thesis cum laude afgerond. Ook heeft hij een minor Internationale Mensenrechten aan de Universiteit van Toronto voltooid.

Van Gemert heeft al vanaf het begin van zijn carrière zijn kennis van het strafrecht opgebouwd. Hij heeft ervaring opgedaan bij de rechtbank Amsterdam en bij enkele advocatenkantoren zoals Spong advocaten.

Hiernaast is mr. Van Gemert een echte duizendpoot, wat blijkt uit zijn voorzitterschappen bij diverse organisaties. Mr. Van Gemert is onder andere voorzitter geweest van de studentenorganisatie van Amnesty International, UNISCA en de strafrechtswinkel Amsterdam. Heden is mr. Van Gemert als voorzitter van het algemeen bestuur van de Strafrechtswinkel Utrecht actief.

Anderzijds

Wanneer Noud van Gemert niet door Nederland reist om zijn cliënten bij te staan, ontspant hij graag door hard te lopen of in een café een koud Grolsch biertje te drinken. Mr. Van Gemert is namelijk net als mr. Jonkers geboren en getogen in Enschede. Verder heeft mr. Van Gemert veel interesse in de natuurkunde en cryptovaluta zoals Bitcoin.

Lidmaatschappen

mr. Van Gemert is lid van de volgende verenigingen/organisaties:

  • Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA)
  • Stichting Strafrechtswinkel Utrecht, functie: voorzitter Algemeen Bestuur